dinsdag 31 maart 2015

Klassieke hanglampen

Staat er in uw woonkamer een eikenhouten tafel? Dan zou een klassieke hanglamp hier niet misstaan. Dit hangt natuurlijk van meer factoren af. Maar de tafel speelt een grote rol bij het uitzoeken van een geschikte lamp. Het materiaal van de tafel is heel belangrijk voor je juiste keuze van een lamp. Bij een donkere eiken houten tafel past een andere lamp dan boven een steigerhouten tafel. Wat zijn klassieke hanglampen en waar koopt u deze klassieke sfeermakers? Wat is een klassieke inrichting en hoe past de hanglamp in dit interieur. Aan welke kleuren moet u denken? En wat zijn juist hippe lampen? Waar zitten de verschillen? In dit artikel beschrijven we de verschillende hanglampen.

Klassieke lampen zijn vaak bronskleurig. Ouderwets ogende materialen zoals brons en glas zijn typisch klassiek. Plastic treft u niet vaak bij een echte klassieker. De vormen zijn sierlijk en verfijnd. Waarbij moderne lampen juist strakke koude materialen en vormen kennen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan staal. Maar ook de lichtbron is anders. Het kleur licht van de lichtbronnen is warmer en geler of juist kouder. Wit licht past bij een moderne inrichting. Geel warm licht past juist bij de warmte van een klassiek interieur. Nu weten we het verschil tussen moderne en klassieke lampen? Maar wat zijn dan industriële lampen? Dit is weer een totaal andere trend. Industriële lampen zijn ouderwets, maar toch helemaal van nu. Ingewikkeld? Dat valt best mee. Industriële hanglampen zijn grof robuust en ogen alsof ze uit 1800 uit een fabriek komen. Toch siert deze verlichting de meest moderne woonkamers. Daarnaast kennen we momenteel we de trend: koper. Deze trend is nu in opkomst. Het is nog maar de vraag of deze echt door zet. De kleur is nogal moeilijk te combineren in ieder interieur. Koper warm van kleur, maar komt bijna nergens in elders in het interieur voor.

Bent u opzoek naar een traditionele hanglamp? Waar koopt u deze verlichting gemakkelijk en eenvoudig? Het antwoord is bij de betere webshop online. Ook voor de klassieke hanglampen hoeft u niet meer naar de winkel. Webshops hebben een ruimer assortiment en bieden vaak meer service. Zo kunt u bij de goede webwinkels een lamp op zicht nemen. Dan kunt u eerst thuis kijken, of de lamp wel in uw interieur past. Indien u besluit de lamp te houden, pas dan krijgt u een factuur. Dus u betaalt pas en alleen wanneer u de lamp helemaal fantastisch is. Die mogelijk tref je bij de traditionele winkels niet.

1 opmerking:


  1. U kunt een vloer lamp die is een stuk, in welk geval je grootste zorg is dat het niet aantasten of uit te gaan van stijl te kiezen. Overkoepelende staande lampen zijn een goede compromis. Ze zijn dramatisch en mooi en geven warm en diffuus licht en perfect in elk corner.I ben ook als Arching staande lampen voor mijn huis of kantoor. u kunt industriële vloerlamp genaamd. krijgen industriële moderne lamp voor uw huis of kantoor atIndustriële vloerlamp Nederland

    BeantwoordenVerwijderen