dinsdag 31 maart 2015

Trends in houten tafels

Houten tafels zijn op het moment erg trendy en zijn inmiddels niet meer weg te denken in het interieur. Vele verschillende maten en soorten hout. Vroeger werd er veel donkere kleuren hout gebruikt en tegenwoordig zijn de kleuren wat lichter. Ook werden de tafels veelal gelakt entegenwoordig zijn er ook veel tafels die onbewerkt zijn met een helenatuurlijke uitstraling.

Steigerhouten tafel
Steigerhout is een wat ruiger soort hout en past prima in een modern of stoer industrieel interieur. Van hetzelfde hout worden ook kasten en andere meubelstukken gemaakt. Veel van dit soort tafels zijn langwerpig en te krijgen in de populaire maten van 140cm tot 170cm maar ook in nog grotere maten te verkrijgen. Ze worden zowel voor binnen als voor buiten gebruikt.

Tafel gemaakt van pallets
De zogenaamde pallets tafels zijn super hip op het moment, super stoer en sommige zijn echt erg origineel en opvallend van vorm. Samen met een pallet bank maak je echt opvallend unieke combinatie.

Eiken tafel
Eiken houten tafels zijn eigenlijk nooit weggeweest omdat eiken een prima houtsoort is voor tafels omdat het een hard soort hout is dat wel tegen een stootje kan. Vaak zijn ze gelakt in transparante of gekleurde lak wat makkelijk is omdat hij dan makkelijk schoon te maken is. Makkelijk voor kinderen wanneer ze lekker willen knutselen aan tafel.

Boomtafel
Dit zijn tafels die zijn gemaakt van een boomstam die eigenlijk in een grote plak is gezaagd en voor de rest niet meer wordt afgewerkt. Verkrijgbaar in allerlei verschillende maten of ze maken ze precies op maat.  Dit geeft een prachtig natuurlijk effect in huis of tuin. Leuk met verschillende gekleurde stoeltje erbij.

Strakke houten tafel
Houten tafel zijn er ook in meer strakke en moderne vorm gecombineerd met mat staal, glas of leisteen. Vaak zijn deze tafels vierkant of rechthoekig ook weer in veel verschillende maten te verkrijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten