donderdag 2 april 2015

Koperen lampen

Koper is een materiaal wat al werd gebruikt rond 8700 voor Christus, het materiaal is makkelijk te vervormen en het geleid goed warmte. Tegenwoordig zie het steeds meer terugkomen in het interieur en is het een echte trend aan het worden.
Laat je verassen door het bijzondere sfeervolle effect van de koperen lampen, het materiaal koper leent zich bijzonder goed voor verlichting. Je ziet steeds meer koperen details terugkomen, zo ook in de verlichting.

Koper in oosterse inrichting
Koperen hanglampen sluiten prima aan bij een gezellige oosterse inrichting. De warme pastel tinten sluiten prima aan bij de koper kleur. Er zijn typische oosterse lampen die al jaren gemaakt woorden in Egypte of Marokko. Deze lampen worden vaak helemaal met de hand gemaakt waar erg veel aandacht aan wordt geschonken.

Koper in industriƫle inrichting
Industriƫle lampen worden ook veel gemaakt van koper, het zijn vaak grote koperen kappen die een stoere oude look hebben> de afwerking is meestal wat grof maar dat hoort eigenlijk bij deze stoere ene robuuste look. Hang twee van deze hanglampen boven een eettafel en het is zeker een succes. Vroeger werden koperen hanglampen veel gebruikt in keukens tegenwoordig kunnen ze overal hangen of het nu in de woonkamer, slaapkamer of hal is.

Koper in de nieuwe Scandinavische inrichting
Strakke koperen lampen voelen zich goed thuis in de nieuwe Scandinavische look. Het effect is vaak verrassend mooi en sluit perfect bij deze stijl. Hieronder zie een aantal verschillende nieuwe soorten koperen hanglampen.

De draad modellen zoals de eerste van links en de tweede van rechts zijn nieuw, voor mijzelf zijn ze echt de meest favoriete modellen van dit moment. Leuk voor boven een wandtafel of met een of meer boven een aanrecht of houten eettafel maar ook voor in de hal kunnen ze goed geplaatst worden. De andere modellen op de foto hebben allemaal een gezellige retro look wat goed aansluit bij de koper kleur. Dus even samenvatten………………

KOPER = TRENDY = SFEERVOL 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten