donderdag 9 april 2015

Vloerlampen om bij te lezen

Wat is het vervelend zeg als je in de avond lekker de krant wil lezen en je hebt niet voldoende licht…. Wil je dit voorkomen dan is het misschien handig om met een leeslampje te werken die je naast je stoel of bank zet. Dit soort vloerlampjes heb je in veel soorten en maten.

Het zijn praktische lampjes omdat ze vaak wat kleiner van formaat zijn en zodoende makkelijk te verzetten zijn. Wanneer je stopt met lezen kan je ze makkelijk verstellen of wegzetten. Naast een verstelbaar bed zijn dit soort vloerlampen vaak ook erg praktisch.

Vaak zijn deze modellen uitgerust met een metalen kap wat wel handig is omdat de omgeving dan geen last heeft van het vele licht. Het is vervelend voor de andere personen in de kamer als zij lekker tv aan het kijken zijn ze gehinderd worden door het felle licht.

Tegenwoordig zijn veel van deze modellen ook wel uitgerust met een dimmer zodat ze ook kunnen voldoen als een sfeerlamp. Ze worden gemaakt met een halogeenlampje of op het moment steeds meer met een LED lampje ze geven allebei mooi helder licht wat perfect is om bij te lezen of werken.

Deze vloerlampen zijn dan wel erg functioneel in het gebruik wat nog niet hoeft te betekenen dat ze niet mooi in het interieur hoeven te staan. Deze vloerlampen zijn ook in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Let wel op de kwaliteit van de gewrichten en verstelmogelijkheden vooral bij de hele goedkope modellen wil het hier nog weleens aan ontbreken.


Zoek je meer een model voor een klassieke inrichting dan zit je met een brons kleur vaak wel goed. Modernere uitvoeringen zijn vaak in het staal, wit en zwart uitgevoerd. Zet dit soort vloerlampen altijd naast een bank of stoel en niet erachter omdat de arm vaak niet lang genoeg is om op het boek te schijnen en wanneer dat niet het geval is dan schijnt de lamp op je hoofd of zit je in je eigen schaduw. 

1 opmerking:


  1. Waarom ik koos vloerlamp want het komt in vele vormen en stijlen. Lampen moeten passen bij de stijl van uw kamer en de bestaande meubels. Een Victoriaanse vloerlamp zal misstaan naast minimalistische en moderne inrichting. Kies een ovale of rechthoekige lampenkap passen naadloos tegen de muur en ruimte te besparen.
    Moderne design vloerlamp Nederland

    BeantwoordenVerwijderen