vrijdag 27 november 2015

Houten designlampen

De design woonstijl is eigenlijk onder te verdelen in verschillende stromingen zoals bijvoorbeeld het Scandinavisch en Italiaans design. Maar ook ons eigen Dutch design verdient een grote plek in de woninginrichting.
Het woord design is vrij letterlijk te vertalen in het Nederlands naar ontwerp.
Design wat wij in ons interieur toepassen is meestal ontworpen door bekende ontwerpers. Zo ook houten design lampen. Vaak minimalistisch en sober maar wel met de meest technische en modernste snufjes.

Het ontwerpen van design stamt uit de jaren '20 toen ambacht en industrie werden gecombineerd. Eenvoud en functionaliteit stonden voorop. Door veel nieuwe materialen die op de markt kwamen gingen ontwerpers hiermee aan de slag en kreeg je de meest mooie designontwerpen op de markt. Houten design lampen zijn op dit moment helemaal van deze tijd. Prachtige ontwerpen die nét even een andere touch kunnen geven aan de designinrichting.

De kenmerken van design zijn er velen. De belangrijkste even op een rijtje;

  • kleuren zijn zwart-wit met felgekleurde accenten maar ook zachte kleuren zoals grijs, lichtblauw en roze tinten
  • ronde vormen
  • geen dessins
  • strak en minimalistisch
  • niks te veel altijd een strak opgeruimde woonkamer
  • aandacht voor technische snufjes


Ook luxe is een aandachtspunt om mee te nemen wanneer je een woonruimte gaat inrichten met design.
De accessoires die gebruikt worden zijn minimaal maar elke accessoire die gebruikt wordt in deze woonstijl is een aandachtstrekker. Houten lampen van het merk Aye illuminate zijn handgemaakte lampen geïnspireerd op de natuur. Deze lampen zijn exclusief handwerk en gemaakt van hout en andere natuurlijke materialen. De vormen van de lampen zijn organisch en hebben prachtige natuurlijke kleuren.

Lampen voor een design inrichting

Deze inrichting vraagt om strakke, sobere en tijdloze meubelen en een rustige vloer. Een gietvloer is bij deze woonstijl helemaal passende. Designklassiekers in accessoires en verlichting (vintage) is een goede keus. Strakke rolgordijnen, tijdloos glaswerk en persoonlijke bezittingen geven de inrichting een echte design-uitstraling.
De verlichting in deze woonstijl kenmerkt zich door glas en metaal. Strakke vloerlampen met minimale lampjes die toch een zee van licht geven zijn een eycatcher in je woonruimte.
Toch is het niet altijd nodig om veel metaal te gebruiken. Een designlamp met houten delen geeft de woonstijl net even een andere uitstraling.

Houten designlampen

Houten lampen voor de design-inrichting worden vervaardigt van steigerhout of bundels losse takken. Een hanglamp kan bestaan uit takken bij elkaar gebonden met daaraan hangende een aantal strakke lampjes. De takken zijn meestal drijfhouttakken die op een speciale manier worden behandeld.
Ze hebben een natuurlijke uitstraling en zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal.
Het frame wat gebruikt wordt is van stevig metaal en zorgt ervoor dat de lamp een moderne uitstraling heeft.
Houten designlampen hebben een aparte look wat een mooi item kan zijn in deze woonstijl.

Oriënteren

Om je te oriënteren en je te laten inspireren is het aan te raden de verschillende webshops te bezoeken die designlampen in hun assortiment hebben. Je kunt online verrassende houten designlampen ontdekken die helemaal bij jou woonstijl passen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten